Aandacht voor taal
Met de Klik & Tik-programma’s van Oefenen.nl leren deelnemers stap voor stap de noodzakelijke vaardigheden om zich op digitaal gebied te kunnen redden. Voor deelnemers die moeite hebben met Nederlands of met lezen en schrijven, kan Klik & Tik uitdagend zijn.
Door het toevoegen van een taalcomponent helpen we deelnemers beter te werken met Klik & Tik. De basis. Door meer aandacht voor concepten, taal, de eigen leervraag en thuis oefenen, oefenen zij bewust met de digitale handelingen die zij echt nodig hebben in hun dagelijks leven.
TaalKlik bestaat uit lesmateriaal voor elf groepslessen, een handleiding voor begeleiders en een handleiding voor coördinatoren. Iedere les is opgebouwd volgens het VUT-model. TaalKlik is voor NT2-deelnemers rond A2 en NT1-deelnemers rond 1F die digitaal vaardiger willen worden.
Kijk op de pagina over TaalKlik. Hier vind je meer uitleg over het lesmateriaal.
Meer weten over TaalKlik?
Tijdens het Ontwikkeling Telt Festival gaven ITTA en Oefenen.nl samen met een van de pilotorganisaties, NL Training, een webinar over TaalKlik. Dit webinar kun je hier terugkijken.
Heb jij nog meer vragen over TaalKlik?
Stel ze dan tijdens de Q&A op maandag 23 januari 2023 van 15.00 – 15.30 uur verzorgd door ITTA UvA en Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Je krijgt antwoord op al je vragen. Bijvoorbeeld over de werving, begeleiding of benutten van de kracht van de groep. Meld je aan voor de Q&A via deze link. Op de website van het Expertisepunt Basisvaardigheden kun je meer lezen over TaalKlik.
Experiment
TaalKlik is een experiment gefinancierd vanuit het programma Tel Mee met Taal. In een pilot is TaalKlik getest door acht pilotorganisaties: ROC Mondriaan, bibliotheek Bouwlust Den Haag, TopTaal, bibliotheek Kennemerwaard, DigiWijs 3.0, NLTraining, bibliotheek Rotterdam en ROC Nijmegen. De pilot is gemonitord door Regioplan.